Sentean Hospitality Group, één van de grootste aanbieders van infotainment- en patiëntbetrokkenheidsoplossingen in Nederland, bekend als Patientline in de ziekenhuisindustrie, en CareServant, een voormalige dochteronderneming van Philips in de gezondheidszorg die oplossingen voor patient-engagement in ziekenhuizen bedient in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, maakten vandaag bekend een definitieve overeenkomst te hebben gesloten voor een fusie. De activiteiten van de nieuwe groep gaat haar hoofdkantoor betrekken in Eindhoven.

“Door onze bedrijven samen te voegen, vergroten we onze voetafdruk in de zorgbranche aanzienlijk – in zowel Cure en Care, in binnen- en buitenland. Het is een heel spannende tijd”, zegt Willem-Jan te Riele, CEO van Sentean Group. “Het doel is om zorginstellingen in staat te stellen de digitale transformatie op het gebied van patiëntbeleving en zorgprocessen te versnellen en daarmee efficiënter en concurrerender te maken.” voegt te Riele toe.

Na afronding en formalisering van de merger zal Willem-Jan te Riele zijn activiteiten voortzetten als Algemeen Directeur (CEO) van Sentean CareServant Group. Het Management Team wordt aangevuld met Jurjen Eisink (CTO), Jan Catsburg (CFO) en George Frey (CCO).

De dominante positie van de nieuwe combinatie is op de digitaal geavanceerde Nederlandse ziekenhuismarkt – met een aandeel van bijna 50% in Patient Engagement-oplossingen – en zijn succesvolle iOS-implementaties met iPads en Apple TV (“Apple first-strategy”) vormt een mooie basis voor lokale en internationale groei.

Door de fusie ontstaat er een nieuwe moeder onderneming (holding) die volledig eigenaar is van de gevestigde bedrijven Sentean Group BV, New Patientline BV, CareServant BV en iQmount BV, die hun respectievelijke klanten en zakenpartners onverminderd blijven bedienen zoals ze dat gewend zijn.

Met de nieuwe combinatie gaan we werken aan een breder scala aan producten, diensten en ondersteuning in het gehele zorg landschap. Met vestigingen in Eindhoven en Wenen is het bedrijf van plan later dit jaar ook een vestiging in de Verenigde Staten te openen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Helen van Engen via sales@senteangroup.nl